November 3, 2021

Nerea García de Albéniz, currently a PhD student, wins the SocieMat award for Best Master Thesis in Materials Science in the 2021 edition. The Spanish Society of Materials (SocieMat) is a scientific society whose objective is to promote the development, dissemination and communication of Materials Science and Engineering.

The student has been awarded for her work on “Laser-assisted surface modification of zirconia-based materials to enhance osteoblast response for dental applications“, the result of her Final Thesis of the Master in Advanced Materials Science and Engineering – AMASE at UPC, under the direction of Dr. Carles Mas-Moruno (BBT) and Dr. Joan Josep Roa (CIEFMA).

As the winner of the grand finale, Nerea will represent the association in the competition European Master Thesis Award, to be held during the JR EUROMAT 2022 (Coimbra, Portugal).

WOMEN-UP: method with biofeedback for training muscles of the pelvic floor’, una invenció desenvolupada pels investigadors del CREB UPC ha rebut el Premi de Valorització de la Recerca en la modalitat de millor patent. La patent ha estat desenvolupada per en Miguel Angel Mañanas (del grup de recerca BIOsignal Analysis for Rehabilitation and Therapy – BIOART) i en Juan José Ramos (del grup de recerca Instrumentació Electrònica i Biomèdica – IEB), juntament amb dues metgesses de l’Institut de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Clínic: la doctora Monserrat Espuña i la doctora Amelia Pérez. El Premi UPC de Valorització de la Recerca és una iniciativa del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya que distingeix la tasca duta a terme pels grups de recerca de la Universitat en tres modalitats: millor projecte de transferència de tecnologia, millor invenció o patent per la seva aplicació al mercat i millor empresa de base tecnològica o spin-off. La patent de WOMEN-UP consisteix en un dispositiu per entrenar els muscles del sòl pelvià i evitar la incontinència urinària. Es tracta d’un producte mèdic competitiu, únic i comercialitzable, que permet monitorar el tractament i la supervisió mèdica remota.

En la categoria de millor empresa de base tecnológica o spin-off ha rebut menció la spin-off ABLE Human Motion, cofundada l’octubre de 2018 per l’investigador Josep Maria Font, director del Laboratori d’Enginyeria Biomecànica (BIOMEC), qui lidera el projecte guanyador del Premi UPC a la Compromís Social en l’àmbit de la Inclusió. L’empresa ABLE se centra en el desenvolupament i comercialització dels exoesquelets robòtics més lleugers i assequibles del mercat per proporcionar una millor mobilitat i una major independència a les persones que van en cadira de rodes. El jurat ha valorat que “és una spin-off jove de gran potencial, amb un producte innovador en el món de la neurorehabilitació, i d’alt impacte social i econòmic“.